Yoga

Yoga= Forening/enhet. Forene kropp, sjel og sinn. Ordet kommer fra sanskrit og har ulike betydninger også ”å spenne” som et seletøy. Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med tilknytning til de indiske religionene buddhismen og hinduismen. I vår tid presenteres yoga i vesten som en ikke –religiøs disiplin for personlig utvikling.

Fordeler med yoga: Det er mange former for yoga, men felles er at de forener kropp og sinn. Pusten er sentral i yoga og flyter i takt med øvelsene. Fokuset på pust gjør at nervesystemet gires ned. Yoga reduserer stress og regulerer blodtrykket. Styrker og strekker muskulaturen i hele kroppen. Blodgjennom strømningen til de indre organer forbedres, man bla. øver balanse, fleksibilitet og øker kroppsbevisstheten.

Yoga handler om å komme nedpå, ikke om ambisjon, å finne den perfekte kroppen eller den perfekte posituren – mer om å komme hjem til deg selv.

Å ha ro, stillhet i deg selv, så du kan følge din egen natur.

Morgen-yoga 55. Min mandager. kl. 0800:

En styrkende, åpnende og balansererende time, hvor vi flyter mellom de ulike stillingene til musikk. Timen passer de fleste, men er fordel med noe yoga erfaring. En velgjørende start på uken.

Yoga for alle 60. Min mandage kl. 1955:

Her lærer du grunnleggende teknikk og bygger opp gradvis kroppens styrke, nervemotorikk, balanse og koordinasjon. Timen avsluttes med en velgjørende avspenning. Velegnet for nybegynnere. En fin time å starte sin yoga reise

Medisinsk-yoga 90. Min tirsdager kl. 1100:

Vi leter etter stillinger/øvelser som kan hjelpe oss resten av livet, til å motvirke problemer i muskler og skjelett. Vi praktiserer ungdoms-riter og oppmerksomt nærvær. Passer for alle som vil leve lenge og eldes med stil

Klassisk yoga 60. Min tirsdager kl .1800

Vi gjør fysiske yoga øvelser som tøyer og styrker. Pusteøvelser som gir en friere og naturlig pust og pusteteknikk hvor man styrer pusten som kan gi energi og ro.

Nivå: Alle

Holistisk/tema yoga 60. Min. torsdager kl.0915:

Holistisk som betyr helhetlig. Ser på sammenhengen mellom tankene, følelsene og kroppen. I tillegg kan kunnskap og økt bevissthet skape en intensjon – slik at man kan skape positive endringer i livet. Med yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet.

Nivå: Alle

Yoga Spa (1.feb og 1.mars)
Trenger du en pause? leve litt langsomt og ikke strekke deg for noen andre enn deg selv. rull ut yogamatta og lukk øynene igjen, mens du hviler i noen utvalgte yoga stillinger som støttes opp av bolstere, puter og pledd. opplev varme steiner, duften av eteriske oljer, berøring, lyd og det varme vannet fra håndkledet. Hvil i det som kommer
drop in:300,- medlem:200,-

Yoga Flyt

En klasse som gir opplevelse av varme og flyt. vi veksler mellom stillingene i takt med pusten. I denne styrkende og energi givende timen praktiserer vi til oppløftende musikk. Avsluttes med en velgjørende Yin hvor vi holder stillingene over tid med hjelp fra puter, klosser etc. som kan hjelpe deg å få lengde, tyngde og kontakt slik at du kan oppleve mer letthet og avspenning i stillingene sammen med berøring og varme steiner. En fin inngang til helgen.